Šo sacepumu ir ļoti viegli pagatavot un tā ir laba ideja ja tev ir nepieciešams ātri pagatavot, piemēram, brokastis vai vakariņas.
Sastāvdaļas:
- Baltais kāposts – 300 g
- Desas – 3 gab.
- Sīpols – 1 gab.
- Burkāns – 1 gab.
- Tomātu mērce – 2 tējk.Siers – 100 g
- Olas – 2 gab.
- Sāls un pipari – pēc garšas
- Malta koriandra – pēc garša
- Augu eļļa cepšanai
Kā pagatavot kāpostu sacepumu pannā
Sacepumam ņem 3 desas un sagriež tās šķēlēs. Ielej pannā augu eļļu. Uzkarsē to un pievieno desas. Apcep tās, ik pa laikam apmaisot, 3–4 minūtes. Tikmēr sagriež vienu sīpolu. Rupji sarīvē vienu mazu burkānu. Desas ir apceptas, tāpēc izņem tās no pannas. Pievieno sīpolu un burkānus. Apcep dārzeņus, maisot, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
Pievieno 2 tējkarotes tomātu mērces. Var pievienot 1 tējkaroti tomātu pastas. Turpina cept vēl 2–3 minūtes. Kamēr sīpoli un burkāni cepas, sasmalcinu kāpostus. Sautējumam man vajadzēja 300 g balto kāpostu. Parasti izmantoju vēlu nogatavojušos kāpostus; man nepatīk jauni kāposti karstos ēdienos.
Kāpostus katlā lieku pa partijām. Kad viena porcija kļūst mīkstāka, pievienoju nākamo. Kad visi kāposti ir pievienoti, pārklāju, samazinu uguni līdz vidējai un vāru uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz kāposti ir mīksti. Desiņas lieku atpakaļ katlā. Pievienoju sāli un piparus pēc garšas, kā arī nedaudz malta koriandra. Labi samaisu, atkal pārklāju un ļauju nostāvēties vēl pāris minūtes.
Tikmēr smalki sarīvēju 100 g puscietā siera. Bļodā iesit 2 olas un sakuļ ar dakšiņu. Sajauc olas ar sarīvēto sieru. Pārleju šo maisījumu kāpostiem un labi samaisu. Izlīdzinu ar lāpstiņu, pārklāju ar vāku un ļauju vārīties uz lēnas uguns 5 minūtes uz vidējas uguns.
Olas izcepsies, siers izkusīs, un sautētie kāposti pārvērtīsies sautējuma formā.
Protams, virspuse nebūs tik kraukšķīga kā cepeškrāsnī cepta, taču tā saglabās savu formu un to varēs izņemt no pannas vai pat pārklāt ar šķīvi un apgriezt otrādi. Apakšpuse izskatīsies zeltaini brūnāka. Šo sacepumu ir viegli sagriezt porcijās. Tas ir sulīgs, sātīgs un garšīgs. Lai labi garšo!